De mondhygieniste

Twee maanden geleden moest ik voor controle naar de tandarts. Het boeit me bij die afspraak eigenlijk niet wie er mijn gebit controleert, als het maar gedaan wordt. En dus had ik de afspraak bij de mondhygieniste ipv de tandarts.

Zij vond dat mijn tandvlees wel erg vlug bloedde en wilde dat ik over 2 maanden weer terug zou komen. Ik kreeg tandenstoker-instructies en poets-instructies mee en daarmee zou het wel goed komen.

Vandaag was dus die herhaal afspraak. De afspraak die 45 minuten ging duren! Eerst kreeg ik een soort van plastic gevaarte in mijn mond, want ze ging mijn mond eerst kleuren. Het plastic gevaarte zou ervoor zorgen dat mijn lippen niet ook gekleurd zouden worden. Daarna mocht ik in de spiegel kijken: mijn tong was K3-roze, net zoals mijn tandvlees en ook rond mijn achterste kiezen keek het vrolijk roze. Oftewel: ik moet beter gaan poetsen rond mijn achterste kiezen, want daar zat nog tandplak. De rest van mijn tanden waren prima in orde.

Daarna moest al dat roze natuurlijk weer weggehaald worden, want zo kon ik natuurlijk niet over straat! En dus kwam het hoge-piep-apparaat weer en met driedubbel kippevel op mijn armen heb ik ook deze behandeling ondergaan.

En toen kwam de vraag opnieuw: laat eens zien hoe jij je tandenstoker gebruikt. Blijkbaar nog steeds niet helemaal goed want het bloedde blijkbaar nog steeds als zij met de tandenstoker tussen mijn tanden door ging.

En dus mag ik in januari nog eens bij haar terug komen voor de reguliere controle maar ook voor een extra check of ik nu beter mijn tanden poets en de tandenstoker gebruik.

Overmorgen moet ik trouwens nog een keer naar de tandarts want bij de afspraak van twee maanden geleden hebben ze ook foto’s gemaakt en een gaatje gevonden onder een oude vulling…