PC-loos

Nou ja.. niet helemaal PC-loos natuurlijk. Mijn PC staat erg leuk naast mijn bureau, maar ik kan er niks meer mee. En wat er aan de hand is? Ik heb werkelijk geen idee. Ik heb namelijk totaal geen verstand van computers.

Dat klinkt misschien een beetje raar, maar een computer is voor mij een ding waarbij je op een knopje duwt om ‘m aan te zetten. Zodra dat gebeurt is, dan kan ik er vanalles mee doen. Maar als er tijdens het opstarten gekke dingen gebeuren dan ben ik dus totaal onwetend.

Voor degenen die wel iets van computers weten: Help mij!!

Als ik nu mijn computer opstart verschijnt het Windows-logo met dat ‘lopende’ balkje eronder. Daarna zou mijn PC moeten overschakelen naar het ‘blauwe scherm’ van Windows, maar dat gebeurt dus niet. Mijn harddisk pruttelt nog wat na, mijn beeldscherm blijft pikzwart en mijn toetsenbord doet niks meer (Numlock lampje gaat niet aan/uit als ik op Numlock duw).

Het enige wat ik kan doen is mijn PC maar weer uit zetten. Opstarten in veilige modus of ‘de laatst werkende modus’ heeft hetzelfde effect (zwart scherm na windows logo).

Dus.. Is mijn PC overleden? Is Windows overleden? Of is er iets geks gebeurt met de resolutie waardoor mijn monitor het niet meer aankan? Ik heb geen idee!

Wie helpt?