Vakantiegedoe

Dit jaar gaan mijn zus en ik naar Engeland en Schotland op vakantie. Voor het eerst in onze reisgeschiedenis gaan we daarheen met een zogenaamde ‘prijs-vechter’.

Ryan Air vertrekt en landt namelijk een paar kilometer van mijn ouders huis vandaan. Lekker makkelijk want dan hoef je niet helemaal naar Schiphol te reizen. Bovendien is Ryan Air STUKKEN goedkoper dan de KLM: In totaal zijn we zo’n 140 GBP kwijt (ongeveer 193 euro) voor twee personen die naar Londen toe, en terug vanaf Glasgow vliegen. Dat is nog niet eens de helft van de prijs die KLM ons had aangerekend.

Maar.. aan dit prijskaartje zitten ook nadelen. Zo zou onze heenvlucht eerst om 9:15 vertrekken en sinds vorige week vertrekt deze al om 6:50. En nog erger: De terugvlucht is vervroegd van 14:25 naar 07:15!!

Daarom besloten we dat ons reisplan moest veranderen. De laatste nacht in ons hotel in Schotland moest verplaatst worden naar een nacht in de buurt van het vliegveld. Voordeel: je bent de huurauto al kwijt en je hoeft niet midden in de nacht je bed uit.

Maar dat wijzigen viel nog niet mee! Zaterdagochtend stond ik bij het reisbureau waar we onze reis geboekt hadden. Op de heenweg onze auto eerder ophalen was geen probleem. Een hotel in de buurt van het vliegveld voor op de terugweg wel! Het hotel op 10 km van het vliegveld was vol en ook het hotel midden in Glasgow (waar we dan een shuttle-bus naar het vliegveld hadden kunnen nemen). Uiteindelijk besloot ik dan toch maar die laatste nacht te annuleren, vlug naar huis te rijden en daar, via internet, alsnog een hotel te reserveren vlak bij het vliegveld.

Dat is gelukt, dus volgens mij is alles nu weer geregeld. We kunnen weer rustig ademhalen en genieten van de vakantie-voorpret.

Totdat Ryanair natuurlijk besluit om toch het vliegschema nog eens om te gooien…