Uit het fotoalbum: 1982

Over iets minder dan twee weken heb ik mijn laatste repetitie van dit seizoen. Het is dan ook het einde van mijn 25e seizoen dat ik bij deze vereniging zit. In eerste instantie ben ik begonnen bij de kindergroep. Een paar jaar later werd dat de tienergroep.

Het uiteindelijke doel was natuurlijk door te groeien naar de demonstratie-groep want dan mocht je gaan optreden. Maar toendertijd was er nog een wachtlijst voor dames in de demonstratie-groep en dus zou dat nog wel even gaan duren. Ondertussen speelde ik ook al de nodige jaren accordeon en zo werd ik in 1989 gevraagd om bij het orkest te komen om de toenmalige accordeoniste te gaan vervangen.

En ik heb volgens mij meteen ‘ja’ gezegd, want daarmee was ik ‘binnen’ bij de demonstratiegroep. Niet als danser, maar als muzikant, maar ach.. optreden mocht ik!

Een jaar later ging de dansgroep (en orkest) voor het eerst sinds lange tijd weer op reis. En ik mocht mee! In 1990 naar Istanbul, in 1991 naar Montbeliard (Frankrijk) en in 1992 naar Kiev. Ook ben ik met het orkest nog naar Slowakije, Hongarije, Kroatie en zuid-Frankrijk geweest en hebben we 3 CD’s opgenomen.

En al dit begon in 1982.. als lief klein dansend meisje.