Challenge yourself!

Vandaag heb ik een dagje DevDays 2007 gedaan. De DevDays is een twee-daagse conferentie in de RAI, georganiseerd door Microsoft voor ontwikkelaars die met Microsoft producten werken.

Van die twee dagen mocht ik een dag gaan en dat werd vandaag. Thema van de DevDays van dit jaar was : Challenge yourself! En dat hebben we gedaan!

devdays_header

Het begon eigenlijk al op de heenweg. Stefan haalde mij iets voor 7 uur ‘s ochtends op en al vlug waren we op weg richting Den Bosch. Op een gegeven moment viel bij Stefan het benzine-lampje op. Hmmz.. volgens hem brande dat al toen hij bij mij weg reed… Vlug op zoek dus naar een tankstation! Net boven Den Bosch kon Stefan 47.11 liter diesel tanken in zijn tank van 48 liter.

Daarna ging het de gebruikelijke files in bij Utrecht en Amsterdam zodat we uiteindelijk precies op tijd bij de RAI arriveerden. Precies op tijd voor de eerste sessie, maar ruim 2 uur in de auto en daarna gelijk een sessie in zou zeker niet werken en dus hebben we de eerste sessie van vandaag maar overgeslagen in ruil voor koffie (wat uiteindelijk thee werd).

Bij de stand van Atos Origin moesten we vervolgens ons polo-shirt ophalen waar we de rest van de dag ‘reclame’ mee moesten lopen. En natuurlijk hebben we ook de andere stands bezocht waardoor mijn pennenbak weer gevuld is met allerlei pennen en ook Lea zal blij zijn met de strandballen en knuffels voor haar kids. Bij de stand van Sogeti kwam ik trouwens Chris van Aart (wie kent ‘m nog?) tegen met wie ik nog even op de foto ben gegaan zodat hij een Atos Origin mok kon scoren (en ik een Sogeti usb-stick).

Verder heb ik me vandaag ook prima gedragen en ben nog bij 3 sessies geweest. De laatste van de dag was zo druk dat Stefan en ik besloten om dan maar naar huis te rijden.

Nou ja.. naar huis. We moesten zowiezo ook nog wat eten onderweg. Hotel Vianen stond daarvoor op de planning maar er stond 5 kilometer file voor waardoor we de A2 maar verlaten hebben. Vervolgens vond het navigatie-systeem dat we om moesten draaien. Dit advies hebben we vervolgens 5 keer genegeerd en uiteindelijk hebben we het apparaat zelfs uitgezet. We zouden wel even wat gaan eten in Lopik. Daar hadden ze geen restaurantjes dus maar weer verder, naar Schoonhoven. Daar hadden we uiteindelijk een leuk restaurantje gevonden.

Buiten op het terras leek het prima zitten. Tot er gedonder was in de verte, niet lang daarna gevolgd door een hoosbui. Maar aangezien het binnen al helemaal vol was konden we niets anders dan onder het overhangende dak (ca 1,5 meter breed) zitten, zo dicht mogelijk tegen de muur. Ach.. het heeft wel iets om je toetje te eten terwijl het hele plein en terras uitgestorven is en je de overkant van het plein amper kan zien vanwege de stortregen…

Toen de ergste regen voorbij was zijn we toch maar richting huis gereden. We zaten volgens de borden in de buurt van Gouda, maar waar we nu precies zaten?? Uiteindelijk moesten we bij Schoonhoven het veerpont pakken naar Nieuwpoort om vervolgens bij Gorinchem de A15 te pakken en via de A2 weer naar huis te rijden.

devdays2007

De route van vandaag (blauw heen, rood terug). En nee.. we zijn niet verkeerd gereden, we zijn anders gereden 😉