Weeralarm?

Gisteravond zat ik aan tafel bij mijn ouders en hoorde ik op de radio dat het KNMI een weeralarm had afgegeven. Sinds de invoering van ‘het weeralarm’ moet ik zeggen dat het KNMI steeds vlugger een alarm afkondigt.

De eerste was volgens mij toen half Nederland vast kwam te zitten op de (snel)wegen door flinke sneeuwval en er tot diep in de nacht door in de file kwam te staan. Daarna hebben we er een paar maanden terug nog een gehad vanwege een behoorlijke storm die in heel Nederland behoorlijk wat schade heeft aangericht. Allebei zeker een weeralarm waard.

Maar een weeralarm afgeven omdat het wel eens kon gaan regenen in Nederland na 6 weken droogte en dat het dan glad kan zijn. Of zoals gisteravond omdat het flink onweerde en wat hoosbuien gaf in bepaalde gebieden van Nederland, vind ik geen reden voor een weeralarm.

Toegegeven, het heeft plaatselijk flink geonweerd en geregend. En dat zal vast ongemak hebben gegeven, maar 80% van Nederland heeft daar niks van gemerkt!

Wij zaten toen het hier begon te onweren trouwens lekker ‘buiten’ onder het afdak. De temperatuur daalde flink en de regen zorgde voor lekkere geuren uit het bos. Ik heb ook nog wat foto’s en filmpjes gemaakt. Ik zal eens kijken of ik die binnenkort hier neer kan zetten.