(w)hoei!!

Een tijdje geleden hadden mijn ouders, mijn zus en ik besloten om op Pinksterzondag naar de belgische Ardennen te gaan om daar de ‘Route Romantique’ te rijden.

Dat is een route die begint bij Huy (of Hoei in het Vlaams) en daar via allerlei kronkelweggetjes een rondje Ardennen maakt langs kastelen, boerderijen en dikbilkoeien.

Helaas was mijn zus ziek en dus kon ze niet mee. En dus vertrokken we gisteren met z’n drie’tjes naar la Belgique!
20070527uitzicht

Het eerste gedeelte van de route ging vrij vlug omhoog zodat we nadat we uit de bossen waren een mooi uitzicht hadden over de Maas die onder ons stroomde.
Daarna ging het verder via smalle weggetjes en kwamen we uiteindelijk bij dit mooie kasteel uit.

20070527kasteel

We moesten op een gegeven moment ook een weg over waar een kleine beek overheen stroomde. Gelukkig stond het water niet heel hoog 🙂

20070527rivier

Het was een route van zo’n 120 kilometer, maar soms niet heel goed aangegeven waardoor we soms onze eigen Route Romantique hebben gemaakt.

Uiteindelijk was het vrij laat toen we weer terug waren. Ik heb de rest van die dag ook niet zo heel veel meer gedaan, want 1 ding is zeker: 120 kilometer hobbelen over smalle belgische wegen is een stuk vermoeiender dan 120 kilometer over de snelweg racen!