Cursus VSTS

Vandaag had ik een cursus bij het Microsoft Innovation Center in Barneveld. De cursus was gratis voor ‘Partners’, en dus was ons (mijn collega’s en ik) een paar maanden geleden verzocht ons in te schrijven.

Het onderwerp van vandaag was Visual Studio Team System (VSTS). En ik moet zeggen: ze hebben erg hun best gedaan om ons te overtuigen dat dit pakket het centrum is van het universum en dat niemand meer kan overleven zonder gebruik te maken van VSTS.

Ik blijf volhouden dat het gewoon een logisch vervolg is op alle methodes en technieken die we al 10 jaar (en misschien nog wel langer) gebruiken in de IT wereld. Er moet nog steeds code worden geschreven voor een klant die ons een IT-vraag heeft gesteld. En nog steeds moet deze code op een of andere manier getest worden. En ook zal deze code nog steeds op een veilige manier ergens opgeslagen moeten worden zodat we eventueel een vorige versie op kunnen halen.

Dat Microsoft ondertussen dus zover is dat ze een tool hebben waar een developer, een tester of een projectleider allemaal samen in kunnen klussen is geweldig. Maar ik werd er nog niet gelijk warm van.

Wat overigens niet wegneemt dat ik vandaag een ontzettend leuke dag heb gehad. Ondanks het vroege opstaan (2 uur eerder dan normaal) heb ik met erg veel lol in de file gestaan om de rivieren over te komen. Het is zowiezo leuk om eens bij Microsoft binnen te staan. De verzorging (eten/drinken) was prima en ach.. een dagje luisteren naar een interessant verhaal is altijd beter dan beheer doen aan de ‘shit-site’. Ook de terugweg was weer erg grappig (incl de 4 km file) en het italiaanse restaurantje wat we ontdekt hebben was ERG lekker.

Nou ja.. wat wil je dan nog meer?