Orkest-uitbreiding

Een tijdje geleden schreef ik over het langzaam kleiner worden van ons orkest. Maar gelukkig : er is orkest-uitbreiding op komst!

Twee weken terug is er namelijk iemand op onze repetitie komen kijken die de ervaring heeft om onze orkest-leider te worden. Hij is gespecialiseerd op Bulgaarse en Macedonische muziek, hij is muziekdocent op een school en hij heeft een aantal Balkan-koren geleid. Bovendien was hij ooit zelf muzikant bij een bulgaarse band. Verder komt hij uit Nijmegen wat ook nog eens ideaal is.

Na de repetitie bleek dat beide partijen er erg veel zin hadden om samen te gaan werken en dus hebben we binnenkort weer een orkestleider!

Ondertussen zoeken we nog gewoon verder naar een goeie (contra)bassist. Maar onze binnenkort-orkestleider gaf al aan dat hij toch al van plan was om basgitaar te gaan spelen. Dus misschien hebben we dadelijk wel twee vliegen in 1 klap!

In het begin leek het dat we moesten zoeken naar een speld in een hooiberg, maar het lijkt erop dat er een storm is geweest en al het hooi weggewaaid is!