Social 2007

Na heel veel jaar dat er geen socials georganiseerd werden op ons werk was er dit jaar blijkbaar weer budget. En omdat onze nieuwe manager ontzettend veel van chocolade (en ander eten) houdt werd het vanavond een erg culinair getinte social.

Het begon bij de chocolade-fabriek in Waalre waar we in anderhalf uur tijd zelf bonbons mochten maken. Eerst de massieve bonbons: Je pakt een vormpje (soort van ijsblokjes-vormpje) en laat daar de vloeibare chocolade overheen stromen. Even aankloppen, en afkoelen maar!

Daarna door naar de bonbons die met een plons in een bak vloeibare chocolade verdwenen waarna je ze met een klein harkje weer op moest vissen. Daarna kregen we een spuitzak chocolade en mochten we onze net ‘gevangen’ bonbons versieren. En omdat we nog chocolade in de spuitzak hadden hebben we ook meteen choco-lollies gemaakt.

Jammer genoeg was de tijd toen al om en mochten we al onze chocolaatjes mee naar huis nemen. Daarna ging het door naar De gouverneur waar we genoten hebben van een chique 4-gangen diner. Uiteindelijk was het half 12 dat we inclusief een kunstig onderbord het restaurant uitliepen.

Al met al een erg geslaagde social. En zelfs ik, als niet chocolade-liefhebber, vond de workshop en het kijkje in de chocoladefabriek erg leuk!

En dan mag het eindresultaat van de avond natuurlijk niet ontbreken:

choco-kunst