Film: Music and Lyrics

Nadat we vorige maand een voorstukje hadden gezien van deze film besloten we deze maand als HIO-eet-en-bios-avond om naar de film Music and Lyrics te gaan.

De film begint met een videoclip van PoP!. Alles aan deze videoclip maakt duidelijk dat het in de jaren 80 een hit was: een Duran Duran achtige clip met Aha invloeden, danspasjes zoals George Michael in Wham! en een 13 in een dozijn voorspelbaar achtergrond koortje.

musicandlyrics

Hugh Grant speelt Alex Fletcher die teert – inclusief stramme danspasjes en suggestieve heupbewegingen – op dat oude succes en hij krijgt alleen nog optredens voor een handvol huisvrouwen, zijn vroegere fans, in dubieuze locaties.

Fletcher krijgt van de succesvolle popster Cora Corman (een mix van Shakira en Christina Aguilera) de vraag om binnen een week een hit te schrijven, maar dat lukt hem alleen dankzij zijn plantenverzorgster (Drew Barrymore) die een natuurtalent blijkt in het schrijven van teksten. Fletcher zorgt voor de muziek en samen schrijven ze – met de onvermijdelijk opduikende romantiek – de hit voor Corman.

De film is echt een Hugh Grant film. Niet briljant, maar wel erg onderhoudend en erg grappig. Vooral omdat hij griezelig herkenbaar is als je de muziek uit de jaren 80 bewust hebt meegemaakt en je nu ziet wat je vroeger helemaal geweldig vond en wat er nu absoluut belachelijk uitziet!

Geen oscar-winnaar dus (alhoewel “Pop goes my heart” nog best wel eens een hit kon gaan worden), maar ik heb vanavond regelmatig lachend in de bioscoop gezeten en eigenlijk is dat net zo belangrijk!