Dagje file

Zo voelde het vandaag.. Alsof ik alleen maar in de file had gestaan!

Ik moest vandaag naar Rijswijk omdat er een aantal applicaties overgedragen moesten worden zodat ik de backup zou worden van een van de huidige ontwikkelaars/beheerders. Ik had om half 10 afgesproken en dus vertrok ik om half 8. Mooi op tijd zou je denken, Miep-Miep (mijn navigatie-systeem) vertelde me dat ik 40 minuten speling zou hebben.

Vlak na Tilburg begon de ellende echter al en daarna heb ik tot aan Rijswijk niet meer harder gereden dan 100 km/uur. En vaak ook gewoon minutenlang stilgestaan.
Gevolg: Ik was om 10 uur bij de parkeergarage en om half 11 pas op mijn afspraak.

Gelukkig was Huub (met wie ik de afspraak had) een collega en was hij al gewaarschuwd dat het erg druk was op de weg vanuit het Zuiden. En zo heb ik dus in iets meer dan 4 uur geluisterd hoe deze persoon bijna 20 applicaties (Access 97 en Access 2003) beheerde.

Daarna waren we eigenlijk wel klaar en dus vertelde Huub dat ik maar beter weer terug de auto in kon gaan omdat ik anders weer in de file zou komen. En dus ging ik rond 3 uur weer met het busje terug naar de parkeergarage waar ik om 15:15 vertrok.

Maar helaas, ik was dus alweer te laat. Of was het nog de ochtendspits die maar niet wou oplossen? Ik stond in ieder geval weer in de file van Den Haag tot aan Rotterdam. Vervolgens stuurde Miep-Miep mij de A15 op richting Nijmegen (huh??? naja, zal wel..) waardoor ik daar in een 15 kilometer lange file kwam te staan. Gevolgd door de gebruikelijke file bij Den Bosch (ik snap Miep-Miep nog steeds niet) kwam ik uiteindelijk om 18:15 thuis aan. Ik had er op de terugweg zelfs nog langer over gedaan dan op de heenweg!

Gelukkig komen dit soort dagen niet al te vaak voor. Het enige probleem is nu nog: hoe boek ik nu mijn uren??? 4.5 uur op het project en 6 uur reistijd??