Provinciale verkiezingen

Nadat ik vanavond terugkwam van de eerste van 3 avonden cursus in Utrecht vond ik in de brievenbus de ‘Lijsten van Kandidaten voor de verkiezing van de leden van Provinciale staten van Noord-Brabant’.

Ik heb er even in gekeken en ik moet zeggen.. ik heb nog geen enkel idee wat ik moet gaan doen.

Vraag 1 is natuurlijk: ga ik stemmen of niet? Eigenlijk vind ik dat ik niet voor niks stemrecht heb gekregen. En dus dat ik moet gaan stemmen.

Maar ja .. (vraag 2) .. op wie dan?? Stemmen op de landelijke partij waar ik een paar maanden terug ook op gestemd heb? Of dan toch maar voor de Brabantse Partij?

Voor de landelijke en gemeentelijke politiek ben ik er vaak al vlug uit op wie ik ga stemmen. Maar ik weet eerlijk gezegd niet eens wat de provincie eigenlijk doet. De landelijke politiek zet de grote kaders … de gemeentes vullen dat in detail in. En de provinciale staten dan?

Nee ik ben er zeker nog niet uit wat ik ga doen. Misschien laat ik het afhangen van het weer: is het lekker lente weer en heb ik kriebels in mijn buik, dan kies ik een leuke knapperd uit ( er is vast wel een ‘smoelenboek’ op internet te vinden). En die knapperd mag van mij dan in de provinciale staten gaan doen wat de provinciale staten normaal doen.

PS. Die cursus is trouwens een Functie Punten Analyse cursus. Ik cursus me te pletter de laatste tijd, maar je hoort er mij niet over klagen.