Autoproblemen

Een aantal weken geleden schreef ik al dat mijn auto lekte aan zijn ‘stuivers’. Na nog een keer navragen bleken dat ‘verstuivers’ te zijn. Dit is toen gerepareerd en ik kon weer autorijden zonder dieseldampen in mijn auto.
Tot ik twee weken geleden in de file stond bij Nijmegen. Er kwam een wit-grijze rook onder mijn motorkap vandaan. De stank in de auto viel mee, dus ik dacht dat het nog wat diesel was die vanwege die lekkende verstuivers op mijn motor was gekomen en die nu ‘verbrand’ werden door de hete motor.
Maar de volgende ochtend toen ik wegreed merkte ik een donker plasje vloeistof onder mijn motor. En die avond weer.. en de volgende ochtend weer…
Oliepeil gecontroleerd, maar daar was niks mis mee. Oftewel: Mijn auto lekte nu zeker diesel!!

Dus maar weer een afspraak bij de garage. Deze heeft afgelopen dinsdag mijn auto gerepareerd. Er was een lekkend slangetje gevonden.

Prima dus, toch? Nou… nee!
Woensdag ochtend na ongeveer 250 meter hield mijn auto er mee op. Zelfs herstarten lukte niet meer. Hij was er helemaal klaar mee en wilde me alleen nog maar vertellen dat zijn motortemperatuur te hoog was. (Wat wel raar is na 250 meter).
Dus maar de leasemaatschappij gebeld, die daarna de Wegenwacht heeft gebeld. Anderhalf uur later startte mijn auto weer nadat meneer de wegenwacht de accu had losgekoppeld en weer aangekoppeld. Prima.. een werkende auto maar geen radio omdat niemand de code wist. Beter dan andersom toch?

Woensdagmiddag ben ik weer naar huis gereden van mijn werk en ongeveer 500 meter voor mijn huis hield de auto er weer mee op. Deze keer kon ik wel opnieuw starten, maar 200 meter verder stopte hij weer. Herstarten.. 200 meter rijden… stoppen… herstarten… En toen was ik bij mijn parkeerplaats.

Donderdag ochtend: Weer gebeld met de leasemaatschappij om te vragen of ik een garage kon bellen die mijn auto zou komen ophalen en mij een vervangende auto konden leveren. “Nee mevrouw, we moeten eerst de wegenwacht bellen. Deze gaat kijken of uw auto rijdt en daarna kunt u naar de garage”
*Zucht* Natuurlijk rijdt mijn auto, maar over 5 kilometer houdt ‘ie er weer mee op!!!

Maar goed… ik dus weer wachten op de wegenwacht. Deze kon (natuurlijk) niets vinden waarna hij achter me aan is gereden naar de garage. Daar staat mijn auto nu in de reparatie. En als vervangende auto heb ik nu een mooie zwarte Ford Fiesta meegekregen. Vrijwel nieuw (4200 km op de teller) en mooi schoon 🙂

En nu maar hopen dat ze iets vinden aan mijn auto, want ik vertrouw ‘m voor geen meter meer!