Telefoonoor

Mijn ouders hebben vorige week een monteur van de KPN aan huis gehad om hun telefoon en PC aan te sluiten op de ExperiaBox van InternetPlusBellen.

Op zich niet echt nieuws wat ik hier in mijn weblog zou zetten. Ware het niet dat ik sindsdien mijn ouders niet meer kon bellen! Nadat ik dat vrijdag-avond laat had verteld en we met mijn mobiele telefoon erachter kwamen dat ze wel zelf konden bellen maar niet gebeld konden worden, hebben we besloten om zaterdag eens te bellen met de KPN helpdesk.

En zo stond ik dus om 11:00 ‘s ochtends in de wachtrij bij het (gelukkig gratis) nummer van de KPN helpdesk. Na een half uur kreeg ik eindelijk iemand aan de telefoon. Die kwam erachter dat het nummer niet op de juiste poort zat (wat het ook mag zijn) en hij typte wat in waarna de ExperiaBox bij mijn ouders wat lampjes liet knipperen. Helaas kon ik niet testen of mijn ouders nu wel te bereiken waren want ik was met hun toestel juist aan het bellen! Dus ik heb maar opgehangen met de mededeling dat ik zou terugbellen als dit niet de oplossing was.

Helaas. Het werkte nog niet. Misschien dat een zachte reset van de Box helpt? Een harde reset van de Box dan? Nee.. niks hielp. En wat erger was: nu werkte ook de uitgaande lijn niet meer!

En dus na de lunch maar weer gebeld. Dit keer met mijn mobiele telefoon. Het eerste half uur kwam ik helemaal niet meer in de wachtrij en werd ik meteen afgebroken. Daarna kwam een kwibus die mij vertelde dat ik niet het goede nummer had gedraaid (????). En uiteindelijk kreeg ik rond 3 uur weer iemand aan de lijn. Deze man hielp ons gelukkig goed en binnen de kortste keren konden mijn ouders weer naar buiten bellen. Maar de inkomende telefoontjes lukten nog steeds niet. Na een half uur allerlei dingen proberen heb ik besloten dat de monteur nog maar een keer langs moest komen. En dus boodt deze vriendelijke mijnheer mij een plaatsje in de wachtrij van de service desk aan. Na een half uur lang “Alle medewerkers zijn in gesprek. Een ogenblik geduld alstublieft” werd de verbinding plotseling verbroken.

Het was toen 4 uur in de middag en ik was het helemaal beu.

Wat een gedoe!!