Eurodisney en Parijs

Ik ben net teruggekomen van een paar daagjes Eurodisney en Parijs.
Dinsdag ochtend ben ik samen met mijn zus vertrokken met een vervangende auto. Mijn eigen auto stond namelijk nog steeds in de garage. De vervangende auto had nog niet zoveel kilometers gereden en had er dus niet zoveel zin in om 130 km/h (in Frankrijk) te rijden. (Inmiddels heb ik ‘m dat wel geleerd 😉 )

Woensdag zijn we naar de Walt Disney Movie Studio’s gegaan. Daar heb ik naast een paar ‘oudere’ attracties ook de (voor mij) nieuwe attracties gedaan: The Twilight Zone Tower of Terror was vooral erg leuk omdat je daar een paar keer los komt van je stoel (omdat de lift sneller valt dan de valversnelling) en omdat je helemaal bovenaan een mooi uitzicht hebt. Dat uitzicht moet je wel vlug bekijken want voor je het weet stort je lift weer naar beneden.
Ook nieuw was Crush’s Coaster. Een achtbaan waar je in een draaiend karretje zit zodat het kan zijn dat je vooruit de looping in draait en ergens in de kurkentrekker erachter komt dat je achteruit gaat!

Donderdag hebben we een rustig dagje Parijs gedaan. Het was erg bewolkt en het waaide koud. Na een wandeling naar de Eiffeltoren hebben we de metro gepakt naar de Arc de Triomph en vanaf daar zijn we naar de Tuillerieen gegaan. Daar hebben we rustig op een bankje gezeten.

Vrijdag zijn we naar Disneyland gegaan. Na de Pirates of the Carribean, Peter Pan’s Flight en It’s a small world werd het weer ruiger : Space Mountain: Mission 2. Er was meer te zien onderweg dan bij de eerste missie al kon ik nog steeds de baan niet zien.

En vandaag, zaterdag, zijn we weer teruggereden naar huis. De vakantie is weer voorbij, maar ik heb me prima vermaakt!