Film: Kruistocht in Spijkerbroek

Het is waarschijnlijk ruim 20 jaar geleden dat ik het boek van Thea Beckman ooit gelezen heb. En ik vond het toendertijd een erg goed boek, dus toen ik een paar maanden terug de trailer zag van Kruistocht in Spijkerbroek had ik meteen het gevoel : deze film wil ik zien!

En zo zijn we gisteravond dus met de halve HIO club naar deze film gegaan. Misschien is het maar goed dat ik de helft van het boek alweer vergeten was, want volgens mij klopte de film niet helemaal met het boek. Maar omdat het al zo lang geleden was heeft het me niet geirriteerd.

En wat ik van de film vond? Mja.. het is op zich een goeie film. Al zitten er wat rare dingen in die niet kloppen. Zo zou Dolf – de hoofdpersoon – berecht worden omdat hij iemand gedood zou hebben .. maar deze blijft leven en toch wordt Dolf gevangen gehouden.

Het einde vond ik trouwens wel een beetje abrupt afgelopen. Hoe loopt het nu af?? Leeft hij nog? Wordt hij nog opgehaald? Nee, soms zijn open eindes leuk, maar hier had ik toch liever wat meer duidelijkheid gehad.

Of zou er nog een “De weg naar Rome in Spijkerbroek” komen?