CD Opnames

Half doof en hees werd ik zaterdag ochtend wakker. Niet goed dus.. Want we zouden de CD opnames gaan doen.

Om 9 uur heb ik Yarah opgepikt en zijn we naar de Farmsound Studio gereden. Daar werden we goed ontvangen en relaxed begonnen we met opbouwen van de apparatuur en inspelen.

Tegen 11 uur konden we beginnen met de eerste opname: De Sallandse Kermis. Een stuk van ongeveer 8,5 minuut. Gelukkig op te breken in 3 delen waardoor we uiteindelijk twee delen aan elkaar hebben geplakt tot een acceptabel resultaat.

Na de lunch zijn we verder gegaan met het zangstuk: De valse zeeman. Aangezien ik daar ook mee moet zingen had ik me de hele ochtend al suf gedronken aan hete thee met honing en dus was het ‘neuzige’ er een beetje af.
Tegen alle verwachtingen in ging het zangstuk erg goed en na een aantal opnames besloten we dat we tevreden waren met de laatste opname.

En daarna moest er natuurlijk nog afgemixt worden. De studio-technicus Wil werkt tegenwoordig digitaal en dus was het erg makkelijk om kleine foutjes alsnog te corrigeren. Voorheen moest er dan alsnog iemand de studio in om iets recht te trekken.. nu deed Wil het met 1 muisklik!

Tegen vijf uur ‘s avonds gingen we als orkest dus naar huis met een tevreden gevoel en met een CD op zak!