Beauty en de Nerd

Gisteravond zag ik de eerste aflevering van de nederlands/belgische tv-serie Beauty en de Nerd.

Voor wie het niet kent: een aantal mooie vrouwen, die zich vooral bezig houden met mode, shoppen en make-up en eigenlijk het prototype ‘dom blondje’ zijn, worden gekoppeld aan mannen die een IQ hebben wat hoger ligt dan de gemiddelde mens en die sociaal nou niet echt uitblinken. Doel van het programma is dat de beauty’s slimmer worden door de nerds en dat de nerds wat meer in het leven worden getrokken door de beauty’s.

Het enge van het hele verhaal is, dat ik eigenlijk meer ‘feeling’ heb met de nerds dan met de beauty’s. Ik ben natuurlijk niet zo erg als de nerds in de serie, maar het is wel waar: ik heb meer dan 1 computer in mijn bezit, ik zit dagelijks veel uren achter mijn computer en als de zon schijnt, dan zit ik liever binnen. Als ik ga shoppen (twee keer per jaar ongeveer), dan loop ik 1 zaak in en daar koop ik mijn garderobe.

Op de website van VTM over dit programma kun je een beauty-test en een nerd-test doen. Het viel voor mij gelukkig mee.. ik was geen beauty, maar gelukkig ook geen rasechte nerd.

Alhoewel… Vandaag zag ik een presentatie die is gehouden bij de bijeenkomst ter ere van het 35 jarig bestaan van de HIO opleiding. Als je hier klikt kun je hem ook bekijken. En kijk dan maar eens goed op slide 34 en 59…