Op brochurejacht

Vanmiddag ben ik op brochurejacht gegaan voor een nieuwe lease-auto. Omdat er tegenwoordig een 3-merken beleid is, mag ik geen Mazda meer rijden. En dus stonden eigenlijk alle opties nog open.

Het 3-merken beleid is trouwens uitgebreider dan het woord eigenlijk zegt. Het zijn auto’s uit de Volkswagen groep (Volkswagen, Audi, Skoda, Seat), de Ford groep (Ford, Volvo, Jaguar) of Renault. Ik had trouwens verwacht dat ik alle dealers in de autowijk hier in de buurt kon vinden, maar dat viel tegen. En dus heb ik vandaag een rondje door Eindhoven gemaakt.

Eerste dealer was die van Volkswagen op Ekkersrijt. De VW Fox was echt te klein en bij de Polo was het twijfelachtig of mijn accordeon wel achterin ging passen.. Toch maar een brochure meegenomen van de Polo en op naar nummer 2: de Seat-dealer in de autowijk voor de Seat Ibiza. Tja.. aardige auto, maar het minst compleet blijkt later uit de meegenomen brochure.

Dan naar nummer 3: de Skoda-dealer aan de Pisanostraat. Ze hebben een nieuw model: De Roomster. De enige betaalbare MPV (van mijn leasebudget), maar de ramen in de auto zaten erg raar.. En van de Fabia werd ik ook niet erg enthousiast. Ook hier een brochure mee en de straat uit linksaf en ik stond bij de Renault dealer op de Europalaan. In de Renault Modus ging mijn accordeon alleen passen als ik de achterbank zover naar voren zou schuiven dat ik op de achterbank alleen nog maar 2 dwergen kwijt kon. De Renault Clio is bekend (mijn zus rijdt er een). En ze hebben een betaalbare (lees : binnen lease-budget) auto inclusief autoradio/cd, airco en cruise control! Brochures, brochures!!

En toen naar de laatste dealer: de Ford garage aan de ring in Tongelre.
Ik moet zeggen, van alle dealers hebben zij het mooiste pand! En ik werd ook het meest enthousiast van de Ford Fusion. Geen cruise control maar wel voorruitverwarming! Jippiee 🙂

De Ford Fusion heeft trouwens hetzelfde onderstel als de Ford Fiesta. En de Fiesta is goedkoper en dus zou ik voor dezelfde leaseprijs als de Ford Fusion een zwaardere motor erin kunnen zetten. Maar ook hier weer : voorruitverwarming!

Volgens mij heb ik al bijna mijn keuze gemaakt. Het wordt waarschijnlijk een van de twee Ford’s of een Renault.