De mondhygieniste

Ik moest vanochtend vroeg naar de tandarts. En omdat mijn tandarts het blijkbaar erg druk heeft worden de ‘normale’ controles door de mondhygieniste gedaan.

En dus lag ik vanochtend bij een vriendelijke mevrouw in de stoel. Ze pakt haar spiegeltje en haar haakje en begint voorzichtig links en rechts eens wat aan mijn tanden te krassen. Na 5 minuten zegt ze: “het ziet er allemaal prima uit! Ik ga nu nog even je tanden polijsten.”

Huhh??? Mijn eigen tandarts pulkt altijd met zijn haak tussen mijn kiezen en probeert deze dan weer los te trekken. Hoe kan zij met een paar krasjes links en rechts nu hetzelfde bereiken?? Nou.. doe mij de volgende keer ook maar weer de mondhygieniste hoor!

De tandarts is trouwens nog wel even binnen geweest om mijn afgebroken ‘beugel’ te bekijken. Die was een half jaar geleden al losgeschoten maar ik had geen last van het ijzerdraadje. Vanochtend heeft de tandarts besloten om de helft van het draadje dan maar weg te halen. Mijn tanden bleven zonder dat draadje namelijk ook recht staan. De andere helft zit nog goed vast en het heeft weinig zin om het los te breken zolang dat nog zo blijft zitten.

En dus zit ik nu al de halve ochtend met mijn tong te voelen wat ik al in zeker 15 jaar niet meer gevoeld had: de achterkant van mijn voortanden!