Zwitserland

Mijn eerste werkdag zit er al op maar ik moet natuurlijk nog wat foto’s laten zien van de vakantie naar Zwitserland. We zijn maar een weekje weggeweest en we hebben 270 foto’s gemaakt. En dus laat ik hieronder maar een korte impressie zien wat we gedaan hebben.

Zondag de 20e zijn we naar Merligen gereden. Een klein plaatsje aan de Thunersee, ongeveer 11 kilometer van Interlaken vandaan. Een reis van ongeveer 750 km die goed verliep op een korte file bij Baden-Baden. Verder geen interessante foto’s van deze dag.

Maandag zijn we gaan wandelen van First naar de GroBe Scheidegg. Daarvoor moesten we eerst een kabelbaantje omhoog en het uitzicht was er prachtig!

Dinsdag hadden we spierpijn in knieen en kuiten en dus hebben we een boottocht gedaan van Thun naar Interlaken.

Woensdag was het prachtig weer en zijn we met een treintje de Jungfraujoch op gegaan. Als je uitstapt (op bijna 3.5 km hoogte) heb je een derde minder zuurstof dan op zeeniveau dus je moet het wat rustiger aan doen. Verder stikt het er van de toeristen, maar het uitzicht was er de moeite waard.

Donderdag was het erg slecht weer en zijn we naar de Trummelbachfalle gegaan. Tien watervallen van smeltwater van de gletschers die in de loop der eeuwen een diepe geul in de rotsen hebben gesleten.

‘s Avonds hadden we een mooie regenboog, de zon zou dus nog terugkomen!

Vrijdag zijn we de Schynigge Platte op gegaan en hebben daar de Alpentuin bekeken. En natuurlijk hoort daar ook Edelweiss bij.

Zaterdag was alweer onze laatste dag en die hebben we op de Niederhorn doorgebracht. Mooi uitzicht over de Thunersee en vooral : lekker in het zonnetje!