Weekendje Drenthe

Omdat mijn zus jarig was heb ik een weekendje bij haar doorgebracht in Drenthe. En we hebben weer lekker de toerist uitgehangen (ik in ieder geval 😀 )

Zaterdag zijn we naar het Noorder Dierenpark geweest in Emmen. Ik ben daar vaker geweest en het blijft gewoon een ontzettend mooie dierentuin. De vlindertuin is er altijd erg mooi al kon ik deze keer de enorme grote vlinder niet ontdekken. En ook de giraffes blijf ik mooie beesten vinden. Wat ik mooi vind aan Emmen is dat de dieren redelijk in hun ‘normale’ omgeving zitten. Dat betekent dat je als bezoeker soms even moet zoeken om een dier te kunnen zien. Soms dan zitten de dieren ook zo dichtbij dat je ze bijna uit hun hok zou kunnen pakken en meenemen (de prairie-hondjes bijvoorbeeld.. ze zien er ook zo lief uit).

20061012giraffe

20061012vlinder

Zondag ochtend zijn we nog even naar Diever gereden om daar een rondje te wandelen. Ik had namelijk nog nooit een echt hunebed van dichtbij gezien. En dat kan toch eigenlijk niet als je zus in Drenthe woont! Dus zijn we naar een hunebed gaan kijken. En de mensen die het al gezien hadden, hebben gelijk: het is gewoon een stapel stenen, verder niks spannends aan…
20061013diever