Het badkamer-weekend

Dit weekend stond duidelijk in het teken van ‘de badkamer’.

Toen ik vrijdag ochtend met de aannemer had gebeld omdat ik me zorgen maakte over de verwarming kreeg ik te horen dat ik me daar niet druk over hoefde te maken. Dat kwam allemaal goed.

Maar toen ik vrijdag aan het einde van de middag ging kijken wat er die dag allemaal gedaan was bleek dat de vloertegels er niet goed in lagen. Ze lagen recht… en ik had toch echt wel diagonaal gevraagd. Ook bleek dat er weer een fles frisdrank leeg was en er 1/3e deel van mijn koekjes was opgegeten.

Ik kreeg niet de aannemer maar een ander persoon aan de lijn toen ik belde dus ik had een bericht achtergelaten. Toen ik een uur later bij mijn ouders was heb ik alsnog de aannemer gebeld. Hij had mijn bericht nog niet gehad en toen ik het verhaal van de tegels had uitgelegd zei hij: “Godverdomme, ik ga ‘m gelijk bellen. Hij zal dat morgen moeten aanpassen want maandag wil ik alles gaan afmonteren!” En vervolgens het frisdrank/koekjes-incident: “OK, nu weet ik ook gelijk wie het geweest is! Ik ga daar achteraan!”.

Tien minuten later kreeg ik de tegelzetter aan de telefoon. Hij zou zaterdag komen (met nieuwe tegels) om de vloer nu goed te gaan leggen.

En zo werd het dus zaterdag. Nadat ik de tegelzetter (en zijn collega) had binnengelaten heb ik ze alleen gelaten met hun werk. Ik had er namelijk niks te doen en ik had nog behoorlijk wat inpakwerk in mijn oude huis. Alle drank en etenswaren had ik trouwens van tevoren al allemaal in de kelder gezet. Hij kon water drinken, maar van mijn spullen bleef hij af!

Toen ik 2.5 uur later weer terug was had ik een mooie badkamer vloer. En wat me vooral verraste: ik had een kartonnetje op mijn aanrechtblad met excuses erop geschreven en een briefje van 10 euro erbij. Jammer dat hij het niet rechtstreeks tegen me gezegd heeft toen ik er was. En eigenlijk ging het ook niet om de drank of de koekjes. Het ging om het feit dat hij in kasten zat waar hij niks te zoeken had. Maar ach.. het is nu afgedaan.

Ik ben nu alleen nog maar benieuwd hoe ze de verwarming gaan maken…