Uitstel?

Ik werd zonet gebeld door de verkoopster van mijn appartement. De bouw activiteiten in haar nieuwe huis liepen namelijk uit en ze vroeg zich af of ik het wou overwegen om de overdrachtsdatum van het appartement te verzetten van 1 juni naar 1 juli.

In principe kan ik daarop natuurlijk meteen nee zeggen. De afspraak is gemaakt, de akte getekend. Dat de bouw bij haar uitloopt is haar probleem. Maar aan de andere kant is het natuurlijk ook wel netjes om het even te overwegen en te kijken wat voor consequenties het voor mij heeft.

In de eerste plaats kijk ik best uit naar 1 juni en zou een uitstel van 1 maand gewoon jammer zijn. Bovendien heeft het voor mij zeker financiele gevolgen. Ik weet nog niet precies wat het voor de hypotheek betekend, maar een maand later in mijn appartement betekent ook een maand langer in mijn huidige huis en dus een maand langer huur betalen.

Het eerste punt wil ik nog wel dragen, maar ik wil er niet financieel op achteruit gaan omdat zij toevallig een probleem heeft. Morgen dus ook maar even de makelaar en de bank bellen om te vragen wat het nog meer voor gevolgen heeft. En dan maak ik een voorstel waar ze mee akkoord mag gaan. Zo niet..dan blijft het gewoon bij 1 juni. En gaat ze akkoord, dan wordt het uitgesteld naar 1 juli.

Dit uitstel is in ieder geval geen afstel! Want dat zou toch wel extreem jammer zijn.