Tevreden

Zoals het er nu naar uitziet had ik vandaag mijn laatste hypotheekgesprek. De man die ik vandaag gesproken heb gaf me vergeleken bij de anderen het meest betrouwbare gevoel.

Niet dat de andere geen goed advies hebben gegeven, maar bij deze man kreeg ik het idee dat hij echt dienstverlenend bezig was en niet alleen aan zijn provisie dacht.

Qua maandlasten maakt de ene of de andere hypotheek eigenlijk maar erg weinig uit. En dus komt het er uiteindelijk op neer bij wie je het beste gevoel hebt.

Wat wel meespeelt is dat ik bij de bank waar ik vandaag het gesprek had al bankier sinds ik twee staartjes had, een tuinbroekje droeg met een plastic appel over het gat op de knie van mijn broek en al mijn melktanden nog had. Dat gegeven was blijkbaar genoeg om nog iets te gaan spelen met het rente percentage waardoor deze offerte waarschijnlijk toch de laagste wordt van alle offertes die ik heb gehad.

En in dat geval kan ik dus weer dubbel blij zijn: de laagste maandlasten bij een hypotheek verstrekker waar ik een goed gevoel bij heb.