In de war

Vandaag was hypotheek gesprek nummer 3. En deze meneer had weer allerlei zaken te vertellen die ik in de vorige gesprekken nog nooit gehoord had.

Hoe dat het zit met Nationale Hypotheek Garantie en verbouwingskosten bijvoorbeeld. En ook deze meneer stelde me weer een aantal open vragen die ik moest beantwoorden waarvan ik gewoon niet zeker wist of ik het ‘goede’ antwoord gaf.

Hoe moet ik nu weten of ik een hypotheek voor 5 of voor 15 jaar vast moet zetten als ik de consekwenties daarvan amper kan overzien? IK heb niet gestudeerd om de materie van hypotheken te snappen.

Ook begon deze meneer over een keuring die ik waarschijnlijk moest ondergaan vanwege mijn gewicht. Mja.. als ik er over nadenk kan ik me voorstellen dat dat belangrijk kan zijn voor een hypotheekverstrekker die moet bepalen wat mijn overlijdensrisico is. En ook kwamen er allerlei zaken naar boven die ik moest regelen en die waarschijnlijk ook nog geld gaan kosten. Bankgaranties, notarissen met allerlei aktes, taxatie, keuring. Allemaal zaken die op zich wel logisch zijn en als ik rustig erover nagedacht had ook wel bedacht zou hebben. Maar nu ze ineens op me af komen krijg ik het idee dat ik het overzicht een beetje ga verliezen. En dat is best een eng gevoel.

Niet dat ik af ga zien van de koop hoor! Ik heb er ontzettend zin in om te gaan verhuizen. Maar soms.. dan twijfel ik even of ik er wel goed aan gedaan heb om zelf dat hypotheken gedoe te gaan regelen. Ik had het natuurlijk over kunnen laten aan mijn makelaarskantoor. Die had het wel geregeld, ik had mijn portemonnee moeten trekken en klaar zonder gedoe.

*Zucht* Nog 4 weken.. en dan is dit allemaal geregeld. Ik ga nog maar even een soort van ToDo-lijstje maken van dingen die er komen kijken bij een hypotheek en welke ik op wanneer geregeld moet hebben.