Optreden

Gisteren hadden we ons eerste optreden van 2006 met het orkest. Ik had er al lang naar uitgekeken want het nieuwjaarsbal in Ede is altijd erg leuk om te doen.

We kwamen dit jaar al voor de 7e keer en het verveelt nog steeds niet.

Om 13:00 waren we in Ede en konden we alle microfoons, standaarden en instrumenten klaarzetten. Een half uurtje later konden we de sound-check doen. En om 14:30 stonden we klaar om de eerste set van het 50+ bal te begeleiden.

Dit is over het algemeen nog niet heel arbeidsintensief. Al duurt deze wel tot 17:00 uur (met 20 minuten pauze) zodat je toch al de nodige uurtjes aan het spelen bent als het 50+ bal afgelopen is.

Hanneke en ik hebben inmiddels de traditie om daarna nog even met de 50-plussers mee te doen met line-dance. We moeten namelijk toch wachten totdat we ons avondeten krijgen en dan is even meedansen wel lekker na een paar uur zitten.

Na de gebruikelijke edense avondkost (soep, rijst met erwtjes en goulash en een stuk fruit na) kon dan om 19:00 het kinderbal beginnen. Ook hier nog even stilte voor de storm. Wel lekker spelen natuurlijk maar nog steeds niet vol gas.

Orkest2006Ede

Als dan om 20:00 het volwassenenbal begint is iedereen lekker ingespeeld, warm en klaar voor het echte werk. In Ede komen meestal zo’n 150 tot 200 mensen die ook bijna allemaal bij iedere dans meedoen. De vloer is daarmee dus bijna altijd lekker vol en voor ons als orkest is dat natuurlijk een mooi gezicht.

Yep, het was weer kicken. Vooral als het 3-stemmig (jaja, ik zing ook mee) gezongen lied “De valse zeeman” eindelijk eens lekker loopt tijdens een optreden.

Met nog twee keer een kwartiertje pauze hielden we uiteindelijk om 23:45 op met spelen. Een dag van ruim 7 uur echt muziek maken. Je zou denken dat iedereen dan spierpijn, blaren en kapotte lippen heeft maar de relaxte opbouw van de dag en het enthousiasme wat dansers richting ons uitstralen maakt gewoon dat je niks voelt.

Ik heb nu alweer zin in volgend jaar!