Over kasten, muren, kluitjes en riet

Al een maand zijn we met ons team bezig om verbinding te krijgen naar een server van een klant. We moeten daar namelijk een applicatie gaan monitoren die een bedrijfskritisch proces monitort.

Jaja, je leest het goed. Er is een proces dat blijkbaar belangrijk is. Daarom hebben ze een applicatie geschreven die in de gaten houdt of dat proces wel loopt. Maar stel dat die monitor-applicatie per ongeluk stopt… Dus vraag je mensen om twee keer daags te controleren of de applicatie die het proces controleert nog wel loopt.

Ach.. je moet ergens je geld mee verdienen. Probleem is dus dat we op die server moeten komen via een zogenaamde ‘stepping-stone’. Een PC die ergens staat waar je een verbinding naar legt en vandaar uit kun je dan weer verder ‘hoppen’ naar een volgende server.

Je moet dus weten welke stepping stone je nodig hebt, met welk account je in moet loggen, naar welke volgende stepping stone je moet verbinden en waar je daar dan weer in moet loggen. Inmiddels zijn we dus een maand verder en hebben we mannetje nummer 8 bereikt. Deze kan bevestigen dat we op de verkeerde server zijn uitgekomen. Maar hij weet ons weer niet te vertellen hoe dat aangepast kan worden.

Typisch geval van een kast kluitjes die naar de rieten muur moet…