Nieuwe brochures

Gisteren was ik nog tegen verschillende mensen aan het mopperen dat ik niks meer van de makelaar gehoord had. En natuurlijk ligt er dan vandaag een envelop op de deurmat met 2 nieuwe brochures.

Eentje komt me erg bekend voor. Het is namelijk in dezelfde flat als waar Frank woont. De indeling is gespiegeld, maar voor de rest komt het aardig overeen. Er staan echter een paar zinnen in waardoor ik even frons: zo is het voorschot stookkosten twee keer zo veel als ik bij andere appartementen zie. Nu kan dat twee dingen betekenen: OF de vorige bewoners waren nogal een koukleum OF er is iets mis met de isolatie van dat appartement. Bovendien moeten de tegeltjes in badkamer en toilet vervangen worden omdat ze los zitten. Allebei zaken waar je dus even naar moet kijken en dan moet beslissen of het iets is.

Het tweede appartement ligt iets verder van het centrum vandaan, maar nog wel prima ten opzichte van mijn werkplek en ook de snelwegen rond Eindhoven. Het voldoet ook aan bijna al mijn eisen: er zit een open keuken in terwijl ik ‘m liever dicht had gehad. Maar … deze week was ik bij Nelly en Edwin en zij hebben een prima oplossing voor dat ‘probleem’: een semi-transparant gordijn! Zo heb je een open keuken als je staat te koken voor je gasten en je je keuken netjes opgeruimd hebt. En wil je je bezoek niet mee laten genieten van je puinhoop in de keuken, dan gaat het gordijn dicht.

Kortom: De makelaar heeft duidelijk naar me geluisterd na de eerste brochures en heeft me nu twee opties gegeven waar ik toch al best enthousiast van kan worden. Dat wordt dus een kijkmiddagje plannen!