Lutetia, stad der steden

Veel mensen kijken wat vreemd op als je ze vertelt dat je ‘even’ naar Parijs gaat. Niet voor een paar daagjes, nee gewoon.. je rijd er ‘s ochtends heen en ‘s avonds weer naar huis.

Ik geef toe dat het een stukje rijden is en je in verhouding best veel in de auto zit. Maar in goed gezelschap en een paar CD’s met goede muziek is ook dat auto-rijden erg goed te doen.
En zo vertrokken Loek en ik dus gisteren met een volgetankte auto om 6 uur ‘s ochtends naar la France. Nog even een kop koffie bij Brussel en voor je het weet brengt Eva (vrouw van TomTom) je naar Stade de France waar je je auto goedkoop (12 euro voor een dag) veilig kunt stallen.
Je koopt een dagkaart voor de metro en nog voor de lunch sta je al aan de Seine!
Paris-Seine

Een korte wandeling verder kwamen we bij de Notre Dame.
Paris-NotreDame

Paris-GlasInLoodNotreDame

Paris-DetailDeurNotreDame

En toen was het tijd voor lunch.

Met de metro ging het verder richting Eiffeltoren.
Paris-Eiffeltoren2

Paris-InkeEiffel

Wat mij betreft is dit HET symbool van Parijs. De Notre Dame, het Louvre en Sacre Coeur zijn ook beroemd .. maar deze toren heeft voor mij de grootste aantrekkingskracht.
Paris-Eiffeltoren

Onder de indruk gingen we weer verder met de metro richting Champs Elysees en de Arc de Triomph, waarna het tijd werd om een restaurantje te zoeken.

Paris-LoekArc

Paris-Metro

En zo eindigde ons dagje Parijs in een pizzeria. De twee blaren op mijn voeten voor lief nemend heb ik een ontzettend leuke dag gehad. Zeker de moeite waard om het nog eens te doen. En dan misschien naar Londen of zo. Met dit soort bliksembezoekjes zie je natuurlijk niet de hele stad maar ze zijn wel ideaal om even uit je normale ritme te stappen en een andere sfeer op te snuiven.

Mocht ik je niet meer spreken dan wens ik je alvast:

Joyeux Noël
Paris-Kerst
et Bonne Annee!