Film: ‘The Gift’

Ok, ik had Lord of the Rings 1, 2 en 3 gezegd. Maar toen ik bij mijn rijtje DVD’s stond zag ik een film die ik nog niet gezien had.

Dus het werd geen LOTR maar ‘The Gift‘. Een film met Cate Blanchett, Giovanni Ribisi, Greg Kinnear, Hilary Swank, Katie Holmes en … Keanu Reeves.

De film gaat over een jonge weduwe met 3 jonge kinderen die een paranormale gave heeft. Via kaartlezen ziet zij wat er in het leven van anderen gebeurt en probeert hen te helpen. Ze maakt zich niet favoriet bij de echtgenoot van een van haar clientes en wordt door hem met de dood bedreigt. De man wordt er trouwens ook van verdacht iets te maken te hebben met de verdwijning van een mooie jonge vrouw. Het onderzoeksteam roept de hulp van de paranormale vrouw in om de verdwenen vrouw te vinden. De rest van de film zal ik niet verklappen.

Ik had eerlijk gezegd niet verwacht dat het zo’n creapy film zou zijn. Veel schrikeffecten, donkere scenes, onweer en regen. En met een goed verhaal. Zeker een film die ik nog een keer wil zien, maar dan over een paar maanden … als ik de meeste details weer wat vergeten ben.