Over de rooie

Ik kreeg deze week een bon in de bus voor het ‘Niet stoppen voor rood licht bij driekleurig verkeerslicht‘ wat ik blijkbaar bijna 2 maanden geleden zou hebben gedaan.

Tja.. dat is dus stom van mij. Had ik maar op de rem moeten stampen toen het oranje werd. Ik zal die 95 (!!!) euro dus zonder al te veel mopperen gaan overmaken.

Maar waar ik me dan wel kapot aan kan ergeren zijn die k$%!@#-jochies (waarom zijn het nooit vrouwen?) die gewoon door rood fietsen of wandelen. Ik zie dat iedere ochtend gebeuren met de stroom studenten die van het station naar de TU moeten en gewoon door blijven wandelen als het voor hen al lang rood is. En dan ook nog verontwaardigd kijken als hun hakken er door mij haast afgereden worden omdat ik dan groen krijg.

Iets soortgelijks hoop ik nog steeds te kunnen doen met de fietsers die door rood blijven rijden als ik van de parkeerplaats van het stadion af kom rijden.
Met die bon nog in mijn achterhoofd zie ik vandaag op die plek weer een fietser door rood gaan. Helaas was het voor mij (ik moet rechtsaf) nog geen groen, maar voor linksaf wel! Van dezelfde kant als de fietser komend staat een politieauto met twee agenten te wachten (zij hebben ook rood). En wat doen die? HELEMAAL NIKS!! Waarschijnlijk zat hun dienst er net op of hadden ze geen zin om uit te stappen. Maar blijkbaar mogen fietsers gewoon door rood en moet ik flink dokken.

Daar kan ik dus helemaal van over de rooie gaan!