Twee Violen en een Bas

Gisteravond ben ik met Loek naar een try-out geweest van het trio Twee violen en een bas. De voorstelling heet “De streken van Rembrandt” en het trio speelt Nederlandse muziek uit de 17e eeuw.

Is dat wat?? JA!
Bij oud-nederlands denk je al vlug aan suffe simpele muziekjes zoals Kortjakje en Al die willen te kaap’ren varen of andere zeemansliedjes. Maar dat is dit dus totaal niet! Hoe het kan dat we de prachtige melodieen zijn vergeten is me een raadsel.
Nu moet ik wel toegeven dat ik waarschijnlijk niet was gegaan als Niki (oud violiste bij ons orkest) niet tegenwoordig bij het trio speelt. Een tijdje terug tijdens een etentje bij Niki heb ik de CD gekocht die hoort bij de theater-voorstelling. En ik vond de muziek verrassend goed. Dus toen de uitnodiging voor de try-out binnenkwam hoefde ik niet lang na te denken.
Aanstaande zondag, na het optreden van het orkest op de verenigingsdag, gaan we als orkest lekker eten in Nijmegen. Daarna ga ik dus nog een keer kijken, dit keer met het orkest. Er is dan een andere bassist, dus ik ben benieuwd of ik veel verschillen zie tussen de voorstellingen.