Corpus – reis door het lichaam

Afgelopen zaterdag zijn Ralph en ik na een lange tijd weer eens op stap geweest.

Vroeger deden we dat vaker, maar de laatste jaren was dat wat teruggelopen. Tot afgelopen zaterdag!

Rond 10 uur was Ralph bij mij en zijn we samen richting Leiden/Oegstgeest gereden. We gingen namelijk naar Corpus. Een museum in een bijzonder gebouw : een groot beeld van een mens zit tegen een hoog gebouw aan. Het museum toont de werking van het menselijk lichaam en dus begin je in de knieƫn van het beeld: je krijgt daar uitleg over hoe spieren en botten samenwerken.
Vervolgens loop je door naar de baarmoeder waar uitgelegd wordt hoe een mens ontstaat (inclusief een 3D filmpje over de race van het zaad om het eitje te bereiken).
Daarna ga je weer een verdieping hoger en kom je bij de darmen en andere organen die belangrijk zijn voor de spijsvertering : alvleesklier, lever en nieren.

Een verdieping hoger zie je hoe het hart werkt en weer een verdieping hoger kom je bij de longen terecht.

Daarna gaan we nog naar de oren, neus, ogen en mond waarna we uiteindelijk in het hoofd eindigen met uitleg over de werking van de hersenen.
Al met al duurt deze rondleiding ongeveer een uur waarna je op eigen gelegenheid de verdiepingen weer omlaag kunt lopen terwijl je allerlei doe-dingetjes en spelletjes kunt doen over het menselijk lichaam.

Erg leerzaam, maar ik vraag me af of het voor de kindertjes die in onze groep zaten allemaal te begrijpen was.

Na het bezoek aan Corpus zijn we weer teruggereden richting huis waarna we nog lekker zijn gaan uit eten.
Was gezellig Ralph! En een goed idee om eens naar Corpus te gaan. De volgende keer kies ik weer een bestemmming.