Mijn nieuwe planner

Ik heb een nieuwe planner en ben er helemaal gelukkig mee : een nep-Midori Regular Size.

Een paar maanden geleden schreef ik over de Erin Condren Life planner maar deze bleek toch niet zo geweldig te zijn als ik dacht. Ik vond hem wel heel mooi en kleurig, maar het feit dat hij in het engels was begon me op een gegeven moment toch te irriteren. Bovendien vond ik de dagindeling van ochtend, middag, avond niet handig omdat mijn brein zo niet werkt.

Dus ging ik op zoek naar een andere planner. Ik kocht een personal size Filofax en gebruikte die een aantal maanden. Ik vond het heerlijk dat je zelf pagina’s in en uit je agenda kunt halen, je eigen indeling kunt bepalen en zelfs je eigen inserts kunt printen. Maar een personal filofax is niet heel groot, en dus heb je niet veel ruimte om te schrijven. Een dag per pagina geeft wel ruimte maar geen overzicht. Dus uiteindelijk stapte ik over naar de A5 Filofax. Een stuk meer ruimte maar eigenlijk weer te groot om dagelijks mee te slepen.
Ik gebruik nu nog steeds een A5 Filofax op mijn werk, daar ligt hij gewoon op mijn buro. Af en toe mag hij mee naar een vergadering en dan is het ook een heel handig formaat. Ook gebruik ik nog steeds een A5 Filofax als medisch dossier. Papieren die ik van het ziekenhuis krijg passen dubbelgevouwen netjes in mijn Filofax en ik kan er mijn eigen informatie ook in kwijt omdat je zelf kan bepalen hoe je de Filofax indeelt. Maar als mijn persoonlijke agenda vind ik de A5 dan weer net te groot.

Een paar weken geleden zag ik op Facebook foto’s van een Midori. Een japanse planner waarbij je ook zelf je indeling kunt bepalen en ook zelf je inserts kunt maken. Niet met losse vellen en een ringband zoals de Filofax, maar met ‘boekjes’. Omdat de echte Midori best prijzig is, heb ik een nepperd besteld uit China. En ik ben er helemaal gelukkig mee! Hij is groter dan de Personal Filofax en kleiner dan de A5 Filofax. Hij ziet er ontzettend artistiek uit en de boekjes die er in zitten heb ik zelf gemaakt dus voldoen ze ook precies aan mijn wensen.

Begin januari ga ik een workshop doen en dan maak ik mijn eigen Midori. Daar heb ik nu al super veel zin in!! Hoe geweldig is het als je ECHT je eigen planner kunt maken! Een Ingridori 🙂