Eindhoven lichtstad? Soms niet!

Rond half 10 gisteravond gingen in mijn appartement de lichten uit. Ik dacht nog dat er een stop gesprongen was, maar ook de ventilatie was uit en de lichten in de openbare hal.

En het was blijkbaar niet alleen mijn flat die in het donker stond: de hele wijk was donker! De straatlantaarns deden het niet meer en overal zag ik mensen buiten staan en met buren kletsen.

Na een kwartiertje was de lol er wel af en gingen mensen weer naar binnen. Her en der zag ik dat er kaarsjes aangestoken werden.

Een uur later ben ik zelf maar naar bed toe gegaan. Wat moest ik anders? Ik had geen PC, geen TV, geen radio, geen telefoon, mijn mobiele telefoon was bijna leeg en ik had ‘m nodig als wekker omdat mijn wekker het ook niet deed. Er was ook geen licht en kaarslicht was te zwak om een boek te kunnen lezen.

Ik heb me een aantal keer afgevraagd wat mensen vroeger dan toch deden.. Blijkbaar gingen ze dan ook vroeg naar bed toe.

Iets na middernacht werd ik wakker toen het licht in mijn hal ineens aan sprong. Blijkbaar deed de stroom het toen weer en heb ik mijn wekker weer in kunnen stellen.

Leuk zo’n stroomstoring! Zo leer je je buren ook nog eens kennen 🙂

PS. Hieronder een gedeelte van het bericht wat vanochtend in het Eindhovens Dagblad te lezen was. Het was dus blijkbaar niet alleen in Woensel donker!

Ruim 30.000 woningen in het donker in omgeving Eindhoven

EINDHOVEN – Een stroomstoring heeft tot tegen middernacht grote delen van oostelijk Eindhoven, Geldrop, Nuenen en Heeze getroffen. Volgens een woordvoerder van Essent zaten 32.000 huishoudens vanaf 21.18 gisteravond uur zonder elektriciteit.